Nieuws

Facebook

22 november De tijd voor zware tuinwerkzaamheden is aangebroken. Bramen knippen en dat heel veel kruiwagens vol. Omgevallen bomen in stukken zagen voor de verwarming. Maar ook nieuwe paden maaien op bijzondere plekken. Op de foto rechts zit ik op de maaier net voordat ik rechtdoor een nieuw pad ga maaien. Film op Facebook (zie link r.boven)

13 november Een overzichtsfoto gekregen van de buurman die rechts op de foto woont. Vanaf het brede gedeelte. In het midden de  sloot van de vijver naar de omliggende sloten.

2 november Inmiddels geeft de voorpagina weer de correcte informatie. De voorstelling ´Over de grens´ zit nu helemaal in mijn hoofd.

30 oktober Nacht van de nacht. In de avond is het weer droog. Een fantastische avond.

23 oktober De voorpagina van de website staat stil en de informatie klopt niet helemaal meer. We werken aan een nieuwe. De nieuwsbrief is 20/10 verzonden en de agenda is  helemaal bijgewerkt tot het eind van het jaar.

 

19 oktober Een nieuwe uitdaging. Wandelen bij maanlicht. Alleen of samen. Bij een redelijk onbewolkte hemel. Het staat bij  aanbod en de kalender van volle manen staat onder de link.

 

30 september In oktober brandt Rabo Club Support 2021 los. Voor De VertelTuin is dit in de regio West-Friesland. Leden van de Rabobank kunnen dan vanaf 4 oktober 5 stemmen uitbrengen op de verschillende verenigingen en stichtingen. Een lid mag 2 stemmen uitbrengen per club/stichting. Het levert veel reclame op voor de Rabobank, maar de clubs en stichtingen varen er ook wel bij. Er komt geld vrij om wensen te vervullen. Ooit was de slogan “Ga voor die ene reststem”. Dat is natuurlijk heel bescheiden gedacht, maar stiekem wil elke club/stichting eigenlijk twee stemmen krijgen en natuurlijk is iedereen altijd  blij met die ene stem.

De VertelTuin wil voor het voorlezen aan volwassen op andere locaties, zoals bibliotheken en verzorgingshuizen een doek met een mooie natuurfoto in een spanner laten maken waardoor er tijdens het luisteren gekeken kan worden naar deze mooie natuurlijke achtergrond.

29 september Op de agenda staan nu de voorstellingen tot en met eind december. Bijzonder zijn de 4 voorstellingen die in november georganiseerd worden door de bibliotheek Waterland met als thema ‘grenzen’