Agenda

Kerstverhalen voor alle leeftijden

Vanaf 6 december tot 30 december kun je reserveren voor de  oude en nieuwe kerstverhalen voorstelling (vanaf 3 personen) Aanvang 14.30 uur en 20.30 uur. Maandagnacht 24 december kerstnacht, aanvang 22.00 uur (tijdig reserveren)

Kerstverhaal

Het is herfst en iedere dag is de Zon korter te zien. Heel lang geleden meenden onze voorouders  dat het korter worden van de dagen betekende dat in de winter de Zon stierf en opnieuw geboren werd. Op de kortste dag zou de geboorte zijn. Het was dan winter en koud. Ze hadden daardoor grote angst dat het kleine kindje Zon het niet zou redden. En een wereld zonder Zon zou de dood betekenen voor al het leven op de aarde. Onze voorouders besloten dat kleine kindje te  helpen en door grote vuren aan te steken zou het warm blijven. Er waren in onze streken ook  steeds groenblijvende bomen en deze waren voor hen een teken dat het leven eeuwig doorging. Ze hingen in deze bomen voedsel voor het kindje Zon. Een geboorte is een feestelijke gebeurtenis, dat werd gevierd met lekker eten en presenten.

Zoveel verhalen, over heel vroeger, vroeger, pas geleden en heden. Ze zijn bewaard gebleven omdat we ze eerst doorvertelden, ze daarna leerden opschrijven, wij allemaal leerden lezen en toen werd de boekdrukkunst ook nog eens uitgevonden

Het verhaal van nu bedenken we samen.

Vanaf 6 december tot 30 december kunnen we dat samen doen in De VertelTuin in Hem. We bouwen een klein vuur als symbool om onszelf te verwarmen. We eten Duivenkater en drinken Glühwein om onszelf te voeden. Ik laat oude verhalen horen en samen maken we ons eigen verhaal.

Besloten voorstellingen zijn te reserveren op alle dagen van de week. Voor volwassenen minimaal 3 personen en voor een kinderfeestje maximaal met begeleiding 12 personen.

De keuze is tussen de middag en de avondvoorstelling. Een voorstelling voor volwassenen duurt inclusief pauze ongeveer 2½ uur. Voor kinderen ongeveer 1½ uur. Voor alle leeftijden is het afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Reserveren via  06-12679381 of entree@verteltuin.nl