Meteen naar de inhoud

Verhalen

anaf het begin in 2008 t/m 2018 bedacht ik korte verhalen met een persoonlijk inzicht. Ik noemde het slenterverhalen. Ik las ik ze voor, vlak voordat men ging wandelen.  Dat werd langzamerhand veranderd in eerst thee drinken en daarna wandelen. Het moment verdween en zo ook mijn inspiratie.  In 2020 schreef ik nog één keer een korte gedachte aan het eind van de zomer. Klik op het jaartal.

Marijcke Faas

2021 test – nieuwe verhalen

.Deze kan wel aangepast worden

2020  Aandacht

Als laatste in het jaar laat deze moerbeiboom in 2 dagen al haar blaadjes vallen….

2018 De schommelstoel.

Ik, spreekt Gewoonte tegen mij, ik ben jouw beste vriend. Zo lang we leven zijn we bij elkaar We worden samen oud en delen alles met elkaar. Ik houd van regelmaat. Ik, spreekt Verandering tegen mij, ik ben…

2017 Een weggetje

Het kindje zit op schoot. Pappa zegt: ‘kijk de maan’. Het kindje is gelukkig. Het kindje loopt in het park. Mamma zegt: ‘kijk een madeliefje’. Het kindje is gelukkig. Het kindje loopt in het donker en zegt: ‘kijk de maan loopt met ons mee’. Pappa zegt: ‘dat is om de weg te verlichten’. Het kindje is gelukkig….

2016 Vormen. 

Een cel met andere cellen vormt een lichaam….

2015  Overal verhalen.

Overal waar je kijkt kun je verhalen zien. Een verhaal wat je zelf kunt bedenken, een verhaal wat al bekend is en het kan ook je eigen verhaal zijn….

2014 Op koers. 

Vergelijkingen gaan altijd mank

Het leven is als een oceaan. Mijn lichaam is een stoomboot en ik ben de kapitein en de hele bemanning….

2013 Een verhaal. 

Ik zie een verhaal als een wolk. Zij waait zich in de gedachten van de schrijver….

2012 Begrijp je?

Er worden woorden gewisseld. Hij denkt, hij begrijpt het wel. Er worden woorden gewisseld. Hij denkt, ik begrijp het wel….

2011 Tussen. 

Er is altijd tussen, schuifdeuren, wal schip, boven onder, servet tafellaken, slapen waken, bij bloem….

2010 Donker en licht. 

Donker ligt over de aarde, omarmt de rust. Licht straalt over de aarde, verwarmt het doen….

2009  De macht van woorden en gedachten. 

Woorden zijn onzichtbaar maar hoorbaar. Voordat het woord gesproken wordt is de gedachte eraan gedacht….

2008 Dag en Nacht 

Hier is het dag of nacht. Daar is het dan nacht of dag. Hier en daar is het dus altijd dag en nacht….