Ga naar de inhoud

2008-2023 Voorlezen aan volwassenen

Persbericht eerste versie.

15 jaar Theater De VertelTuin in Hem, Westfriesland

  1. Achter de geraniums is een heerlijke plek om te toeven. Er kwamen andere bloemen maar het bleef al die jaren een heerlijke plek waar verhalen voor volwassenen verteld en voorgelezen werden.

Beginnen met iets wat nergens bestaat was geen keuze, het willen voorlezen aan volwassenen kwam uit mijn persoonlijke leven. De kracht van een mooie jeugdherinnering. Dat wilde ik delen door het te doen. Vooral in de beginjaren heb ik heel vaak uit moeten leggen dat het echt voor volwassenen bedoeld was.

Op 4 juni worden die 15 jaar gevierd met een wandeling door de hele tuin (zie foto in de bijlage) met op 7 plekken een zitje om elkaar voor te lezen. wat te filosoferen over verhalen en voorlezen en ook genieten van de natuur.

Het mooiste blijft natuurlijk een voorstelling bijwonen maar iedere 5 jaar iets bijzonders organiseren is goed voor de fantasie.

Zondag 4 juni aanvang 11.00 uur en omdat het ook nog volle maan is wordt de eindtijd afhankelijk van de weersomstandigheden want bij volle maan kan er ook veilig in de avond in de tuin gewandeld worden.

Marijcke Faas

06-12679381