Ga naar de inhoud

Waar een wil is, is een brug NHD

Waar een wil is, is een brug. Ook voor de verteltuin in Hem

foto Jan Siebring

Martin Menger
Dinsdag 7 februari 2023 om 15:30
HEM
De Verteltuin in Hem is een stukje completer geworden, nu er over de waterpartij een heuse loopbrug is gebouwd. Met dank aan contacten op de Westfriese Beursvloer.

Nadat de dichtgeslibde waterpartij was uitgegraven, was er een brug nodig. Marijcke Faas van de Verteltuin wist niet goed hoe ze dat moest aanpakken en zocht advies op de beursvloer, waar bedrijven en non-profitorganisaties met gesloten beurs problemen aanpakken. Wognumer Arie Schouten wilde er wel mee aan de slag gaan. ,,Normaal ben ik daar namens de Land en Tuinbouw Organisatie, maar dit moesten we eens anders aanvliegen”, vertelt hij. Dankzij z’n eigen uitgebreide netwerk scharrelde Schouten de restanten van een oude brug van een fruittuin op. Via sponsoren Feld en Doodeman uit Nibbixwoud werd het al snel een complete brug.

,,Het was wel een XXL-operatie om een acht meter lange brug in Hem te krijgen”, grapt Schouten. Met hulp van kennissen ging men aan de slag en een paar uur verder had Marijcke de verlangde brug. ,,Dit is geweldig’, reageerde zij. ,,Ik durfde eerst nooit te vragen. Zo zie je maar dat je op de Westfriese Beursvloer een eind kan komen.”