Ga naar de inhoud

Bijzonder nieuws

Voor deze keer zet ik mijn nieuwsbrief bij berichten omdat het informatie geeft over de inhoud van de voorstellingen .Via het contactformulier kun je aanvragen hem in je mail te ontvangen.

Maart 2022 Lieve mensen,

Vorig jaar was in de maand november Over de grens het thema. Vele, echt vele uren heb ik zitten filosoferen over wat een grens nou eigenlijk is. Er bleken zo ontzettend veel grenzen. En zoals bij alles, er zijn lelijke grenzen en prachtige grenzen. Grenzen waar we niet zonder kunnen, natuurlijke grenzen door rivieren en betwiste grenzen…….. dramatisch, nu helemaal.

Alles lijkt altijd zo dubbel als je er bij stil gaat staan. Op de avond voor de voorstelling had ik pas mijn beginverhaal. Eigenlijk een liedtekst ( heen en weer, heen en weer) van, drs. P.

Ook mijn eerste slenterverhaal in 2008 ging over de dubbelheid. Het staat op de website. De titel was Dag-en-nacht. Die slenterverhalen hielden op in 2020. Nog voor er een crisis kwam was de inspiratie verdwenen. Kwam het door de vragen die ik steeds kreeg?

Waar gaan de verhalen dan over? Kies je die ter plekke? Hoezo dan? Kun je niet wat duidelijker zijn? En altijd “Voorlezen is toch voor kinderen!”

Ik wist echt niet vooruit wat ik zou voorlezen, ik luisterde en liet me inspireren door de tussendoorgesprekken. Maar ik kon het toch want. Ineens kwam die uitnodiging om in de bibliotheken in en om Purmerend een verhalenvoorstelling te geven met Over de grens als thema  met de hierboven beschreven ervaring als gevolg.

Nu is er voor de Wereldverteldag een nieuw thema Verloren en gevonden. En weer ga ik uren en uren piekeren over wat ik verloren ben of heb en hoe vond ik dat of was het wel goed zo? Kon het niet alleen over verliezen gaan? Waarom moest het weer teruggevonden worden? Of was dat juist fijn. Chaos en weer inspiratie.

Vanaf zondag 20 maart  om 16.00 uur zijn jullie welkom om te genieten van de verhalen die ik dus vooraf heb uitgekozen over dit onderwerp. En misschien kunnen we samen filosoferen over dit thema. En wandelen hoort erbij.